Erasmus zat. pakt moeizaam 3 punten van PGS/Vogel

Zaterdag stond voor Erasmus de thuiswedstrijd tegen PGS Vogel op t programma. Na het gelijke spel tegen ESDO moest er vandaag gewonnen worden en dat is tegen PGS Vogel altijd lastig. Temeer daar PGS Vogel in de winterstop van trainer is gewisseld en de nieuwe trainer Raymond Beck de neuzen aardig dezelfde kant op heeft gekregen getuige zijn ongeslagen status de 2 wedstrijden na de winterstop.
Erasmus begon zenuwachtig aan de wedstrijd en dat was te zien in de onderlinge passing en de manier waarop verdedigd werd. Steeds waren de Vogels iets feller en scherper in de duels waardoor Erasmus wat achter de feiten aanliep. De beste kansen waren in de eerste helft dan ook voor PGS.
Een gemiste strafschop en 2 hele goede kansen werden door de voorwaartsen van PGS gemist. Het was aan doelman Tim Geurse te danken dat Erasmus met een gelijke stand de thee mocht opzoeken. Hij hield met prima keeperswerk zijn ploeg op de been.
In de 2e helft kwam er een heel ander Erasmus uit de kleedkamer. Weliswaar dezelfde 11 spelers maar er moet iets in de thee hebben gezeten want deze gasten toonde wel lef en durf in de aanname en passing en groots karakter in de duels. Direct kwam nu ook het kwaliteitsverschil in voetbal naar boven. Erasmus was nu de bovenliggende partij.
De 1-0 van Rami Abdulrazak, na een goede corner van Herman vd Keuken, kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Erasmus drong aan en ging op zoek naar meer. Silvester Zalm kwam in t veld voor de geblesseerde Stephan de Roode en zorgde direct voor veel gevaar. Na een prachtige pass van Remco Palstra kwam hij oog in oog met de PGS goalie maar wist deze buitenkans niet te verzilveren.
Aan de overzijde lag de bal enkele minuten later wel in het netje. Een onoplettendheid in de verdediging werd door PGS afgestraft, 1-1. Erasmus moest weer aan de bak voor de volle winst. Dankzij een onverzettelijk middenveld met Ron Spaans, Kasper Koers en Herman vd Keuken werden de duels gewonnen en de voorwaarsten weer op de juiste wijze bediend. Ook de Erasmus verdediging stond in deze fase als een huis. Onder aanvoering van Maikel van Wijngaarden gaven Mo Aydin, Jochem Pronk en Dylan Jakobs nauwelijks iets weg.
Het was uiteindelijk zo’n 10 minuten voor tijd opnieuw Rami Abdulrazak die voor de 2-1 tekende. Na een slimme bal over de grond, van aanvoerder Maikel van Wijngaarden, rondde Rami beheerst af in de verre hoek. Even later kreeg Erasmus nog een buitenkansje op de 3-1. Een strafschop werd gegeven na een overtreding op Silvester Zalm. Echter, Maikel van Wijngaarden, normaal een zekerheidje met penalty’s, mistte nu van 11 meter en Erasmus ging hierdoor nog een hectische slotfase tegemoet.
Het was enkele minuten billenknijpen maar de winst werd vakkundig over de streep getrokken waardoor Erasmus nog steeds deel uitmaakt van de grote kopgroep.
Volgende week de lastige uitwedstrijd bij Madestein waar ook weer voor de winst gestreden zal moeten worden.