Erasmus VE2 – Full Speed: 5 – 6

Deze week een harde wind haaks over het veld; meetkundig gesproken is dat onder een hoek van 90° gemeten op de zijlijn. Beide teams hadden daar dus evenveel last of gemak van. En we hadden zin in hoor. Renato had zaterdagavond zijn shirt al aangetrokken en als de verhalen hierover kloppen, heeft hij er ook in geslapen. Ergin was ongeschonden uit de vorige wedstrijd gekomen en stond voor de 2e week achter elkaar in de basis. Verder misten we ook deze week weer een aantal vaste waardes, die ieder op hun eigen manier een stempel op de wedstrijd kunnen drukken.

Beide teams bleken aan elkaar gewaagd. De 0-1 bleek, met de wijsheid achteraf helemaal niet nodig. Keepers mogen namelijk de bal in de handen pakken en dat weet Dennis zelf ook wel. Eerder dit seizoen pakte hij wel punten voor team, maar hij was vandaag minder gelukkig. En zoals jullie begrijpen stond er deze week geen gele teddybeer in het doel. VE2 deed zoals gezegd prima mee en uit een van de aanvallen wist Peter Ha. de gelijkmaker binnen te tikken. Tjeetje wat is de rechtsbuiten van Full Speed snel, en dat was deze jonge veteraan van “ Full Speed”. Zijn voorzet werd binnen getikt en zo stonden we 1-2 achter. Direct vanaf de aftrap was er een prachtige aanval van VE2, met wederom Peter Ha. als afmaker. 2-2 als ruststand. Jammerlijke hierbij was het aantal gemiste kansen, waarmee wij de leiding hadden kunnen nemen. Maar dat is nou juist voetbal, niet alles lukt meer op veteranen niveau, dus hadden kunnen nemen telt niet. Full Speed…. wist onze tegenstander in de 2e helft doelpunten te maken. En dat terwijl wij nog zo van plan waren om de 2e helft naar onze eigen hand te zetten.

Voor dat we zelf aan voetbal toe kwamen werden we mede door persoonlijke fouten meerdere malen weg gecounterd. Met de min of meer onverwachte 2-5 achterstand, leek de tijd te kort om het tij te keren. Het besef dat er meer in zat voerde gelukkig toch de boventoon. 3-5 door een eigen doelpunt en de 4-5 door Willem bracht nieuwe hoop op een goed resultaat. Helaas wisselde Full Speed en werd een speler met zware rugklachten verdacht veel lijkende op een hernia ingebracht. En laat nou hij nou de 4-6 weten te maken. Dat mochten we onszelf aantrekken. Het was echter nog niet over met de pret. Knappe controle op de borst van Peter met een voorzet op het hoofd van Teun en de 5-6 was een feit. Dat de 6-6 niet meer viel lag niet aan de poging van Willem maar aan het tegendraads weglopen van de keeper, die maandagochtend besefte dat hij de winst voor Full Speed had veiliggesteld door per ongeluk tegen de bal aan te lopen. We hebben onszelf te kort gedaan door te veel fouten te maken. Een gelijkspel had een minimale beloning moeten zijn, maar werd geen waarheid, was de diagnose achteraf. Net zoals de diagnose van de dokter tegen zijn patiënt: Nou meneer uw lever gaat niet heel lang meer mee als u zo door blijft drinken. Wat drinkt u zoal? Oh dokter dat maakt mij niet uit, wat heeft u allemaal! En vervolgens werd de kleedkamer van VE2 bijgevuld met de 2e krat bier om het maar weer eens gezellig af te sluiten.

Groet Michel.

Doelpunten