Erasmus VE2 – DHC VE1

Temperatuur: 15°C

Bewolking: Geen

Zon: ONAFGEBROKEN

Tot zover geen belemmeringen….

Dan nu de begripsomschrijving voor kunstgras:

Kunstgras is een kunstmatige variant van gras en wordt onder meer in de sportwereld toegepast als gewoon gras niet toereikend wordt geacht. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het gras niet goed kan gedijen omdat het veld beschut of binnen ligt.

Deze zondag is het precies omgekeerd. Het kunstgras is niet toereikend. Een lelijke scheur op een plaknaad gooit het complete programma van deze zondag overhoop. Angstige momenten breken aan voor de liefhebbers van Feyenoord en die van de ploeg uit Volendam-Zuid. Zij zullen de klassieker toch niet gaan missen? Nadat de VE1 van Erasmus onverschrokken veld 3 betreden had is het voor VE2 nog maar de vraag of de wedstrijd door kan gaan. Na koortsachtig overleg met de tegenstander wordt uiteindelijk besloten om te gaan voor een vertraging van 45 minuten gevolgd door een wedstrijd van 2 x 35 minuten zonder rust in de kleedkamer met het gebruikelijke kopje thee. Alsnog omkleden dus waarbij de keeper van dienst bij VE2 nog de tip mee krijgt om de handschoenen even lekker nat te maken….

Waarschijnlijk vanwege de beperkt beschikbare tijd en de stand op de ranglijst van de tegenstander (subtop met zicht op Europees voetbal) wordt al snel in de wedstrijd duidelijk dat het een echte wedstrijd is. Nadat een 1-0 achterstand door VE2 wordt weggepoetst door Willem den Dulk die, naar aanleiding van werkelijk fenomenale voorzet vanaf de rechterkant, snoeihard raak kopt lijkt, de wedstrijd te zijn begonnen. Tot ongenoegen van een buslading toeschouwers langs de kant blijft DHC echter de druk op de verdediging houden. Op relatief simpele wijze lopen zij uit naar de ruststand van 3-1. Ondanks dat lijkt het geloof er toch te zijn bij VE2 dat het tij kan worden gekeerd. Na wat tactische omzettingen tijdens het wisselen van helft lijkt de ploeg (onder leiding van Peter Ho) zich toch opnieuw te verslikken. Na een uitgespeelde kans weet de rechter vleugelspits van DHC de bal keurig in de korte hoek te plaatsen. Daar waar onze keeper keurig wachtte tot de bal nog een keer over zou worden gespeeld.

Na het veelvuldig scanderen “Alles of niets” vanaf de kant besluit de aanvoerder het een en ander om te zetten. Achterin 1op1 en voorin een mannetje erbij. Het werkt. De tegenstander lijkt er doorheen te zitten en de bal gaat goed rond en VE2 weet zich voornamelijk te begeven op de helft van de tegenstander. Het zelfvertrouwen neemt toe en zowel Bulent als Ergin schieten raak. Met de tussenstand van 3-4 op het scorebord lijkt het voetbal op een onafgebroken offensief wat zich richt op de goal van de tegenstander. Met een vrije trap van Peter Ha die de lat toucheert zijn de VE2-ers nog het dichtst bij de 4-4. Helaas worden zijn ingehaald door het klokje van de scheidsrechter die dit seizoen werkelijk nog op geen enkele fout te betrappen is.

De geïmproviseerde tijd zorgt ervoor dat de wedstrijd eindigt in een 3-4 nederlaag. Vanaf de kant gonst het dat men het nog weleens had willen zien als beide helften 2 x 45 minuten hadden gekend. Het op karakter terugkomen in de wedstrijd en de bezetting van de rechterflank in met name de 1e helft bieden perspectief voor de volgende uitwedstrijd, komende zondag 9 april om 10:00u uit bij RKAVV. Let op: voor de vaste supporters geldt dat op deze wedstrijd de combi-regeling van toepassing is.

Een invallende reporter….

Doelpunten