Erasmus VE 2 – Toofan VE3: 3-5

Met in het vooruitzicht dat er vandaag wat te halen viel, Toofan stond immers onder ons en dat is iets wat maar weinig ploegen dit seizoen kunnen zeggen, zat de kleedkamer bomvol.

Aan de uitwedstrijd hadden we slechte herinneringen want we waren toen de betere ploeg maar de enige punten die meegenomen werden ,waren de Surinaamse puntjes hete kip.

Vandaag zou het anders gaan. Ingefluisterd door de geest van J.C. dat “toeval logisch is” en “ wanneer je mis schiet, je gewoon  een andere bal neemt” begonnen zij met 10 man en wij met 12.

Weinigen hadden het in de gaten want “je gaat het pas zien als je het doorhebt” . Rogier was zo sportief om plaats te maken.

Dat het tegen 10 man niet makkelijk is , weten alleen de kenners. Gelukkig hebben we daar geen last van en in onze naïeve onwetendheid namen we  een 2-0 voorsprong. Na een minuut of 10 stond Raymond op de goede plaats en Marco scoorde halverwege de eerste helft  met een fraai afstandsschot. “Kat in het zakkie” volgens onze grote roerganger maar niets bleek minder waar. Toofan had inmiddels 11 man met een paar wat jongere  spelers die het vizier echter nog niet op scherp hadden.

Dat het door de 7 wissels kwam en dat het echt een meter of 5 buitenspel was daar zijn we het wel over eens en na 48 minuten was het 2-1. In de tweede helft bleek er nog een derde factor van invloed te zijn. Iemand had zijn vriendin uitgenodigd om naar hem of ons (zou zomaar kunnen) te komen kijken. Ook nu zullen kenners zeggen dat je dan de problemen over je afroept.

“Thuis niks te vertellen en wil zijn voeten laten spreken” somberde iemand langs de lijn. De spits van Toofan was er wel blij mee en scoorde de 2-2 in de 55ste minuut. Het werd 2-3 door simpel balverlies maar daarna kwamen we weer terug doordat Willem zijn rentree met een goal wist op te leuken.

Toofan bleef jagen en hun snelle voorhoede gaf de doorslag. Het werd 3-4. Onze mooiboy had de avond van zijn leven kunnen hebben ware het niet dat hij te lang draalde en een slap schot afleverde, geen 4-4. Met een veel betekende glimlach verliet zijn eega het complex, hem in wanhoop achterlatend. Toofan had nog een snelle counter in huis en met 3-5 werd er weer verloren van weer een aardige tegenstander.

“We hebben de klok horen luiden maar weten niet hoe laat het is “ om met een citaat van Cruijff te eindigen. Het is te dragen omdat iedereen er last van heeft.

Het is de derde helft en alles erom heen wat het nog steeds de moeite waard maakt. Nog 3 wedstrijden om te genieten pas dan trekken we onze “conseclusies” voor de toekomst.

Senior

Doelpunten