Erasmus en Madestein aan elkaar gewaagd

Afgelopen zaterdag speelde Erasmus 1 een competitiewedstrijd tegen sv Madestein 1, eindstand 1-1. Door het gelijke spel komt Erasmus op 4 punten uit drie wedstrijden en bezet hiermee de 6e plaats.

Beide ploegen waren zoals de eindstand al aangeeft aan elkaar gewaagd. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden beide ploegen moeite om door de verdediging van de tegenstander heen te komen. Maar na 30 min wist Erasmus toch door de verdediging van Madestein te komen. En zo tikte Remco Palstra op aangeven van Stephan de Roode de 1-0 binnen. De 1-0 was tevens de ruststand.

Na rust was het zaak voor Erasmus om de verdediging dicht te timmeren. Dit lukte vrij aardig, net zoals in de eerste helft lukte het Madestein niet om de verdediging te kraken. Het moest voor Madestein dan ook komen uit een schitterend schootsafstand, stijf in de kruising en onhoudbaar. En zo was het 20 minuten voor tijd 1-1. Op wat kleine kansen aan beide kansen na gebeurde er verder niet veel meer in de wedstrijd en zo bleef het 1-1.

Net als Erasmus 1, speelde Erasmus 2 ook tegen Madestein. Erasmus 2 speelde een goede wedstrijd en won verdiend. Waar het in de eerste helft al had kunnen uitlopen naar een grotere ruststand dan 1-0, maakte Erasmus 2 het in de tweede helft goed. De eindstand werd uiteindelijk 3-0 en Menno Broug mocht alle doelpunten op zijn naam schrijven.