Erasmus 1 (zat) te sterk voor PGS/Vogel

Afgelopen zaterdag was er winst voor zowel Erasmus 1 als Erasmus 2. Waar Erasmus 2 met 1-2 te winnen van GDA 3, wist Erasmus 1 met dezelfde cijfers PGS/Vogel te verslaan.

Voor Erasmus 1 was het tegen PGS/Vogel een belangrijke wedstrijd, want alleen een overwinning zou zorgen voor aansluiting bij de bovenste plaatsen. Vanaf het begin wisten we dat het een lastige wedstrijd zou worden. PGS/Vogel een stugge en felle ploeg die graag de lange bal speelt kon de eerste helft dan ook redelijk mee met Erasmus. Toch was het spel en de beste kansen voor Erasmus. Zo pakte de keeper van PGS/Vogel een inzet van Herman van de Keuken, die na een goede aanval een op een met de keeper kwam.

Na 20 minuten kwam Erasmus dan toch op voorsprong. Een steekpass van Danny Flothuis zette Remco Palstra alleen voor de keeper die geen fout maakte. Na de 1-0 probeerde Erasmus de score uit te breiden. Daar hielp het uitvallen van Stephan de Roode niet bij, een vermoedelijk scheur in zijn hamstring voorspelt niet veel goeds. De 1-0 bleef tot de rust op het scorebord staan.

Na rust probeerde PGS/Vogel natuurlijk de gelijkmaker te forceren. Het ging dan ook iets meer gelijk op, maar tot echte grote kansen kwam het voor beide ploegen niet. Toch kwam het antwoord van PGS/Vogel. Van de vele lange ballen kwam er uiteindelijk ook eentje met geluk voor de voeten van een aanvaller van PGS/Vogel en zo stond het 1-1. De wedstrijd, waar de kaarten beide teams om de oren vlogen, leek op een gelijk spel af te stevenen. Uiteindelijk trok Erasmus dan toch nog de wedstrijd naar zich toe. Een doelpunt van Rami Abdelrazak zorgde voor de eindstand, 1-2.

Opstelling: Tim Geurse, Dylan Jakobs, Mo Aydin, Bertus Flaman, Kasper Koers, Ron Spaans, Herman van de Keuken, Rami Abdelrazak, Danny Flothuis, Stephan de Roode, Remco Palstra
Wissels: Tom Honders, Jamal Elouarti, Jochem Pronk