Erasmus 1 is niet te kloppen!

26 november begon de opmars van Erasmus 1. Sinds de 3-1 overwinning op Vredenburch bleef de ploeg van Ron Eckhardt & Jerry Koers al 6 wedstrijden ongeslagen. 4 overwinningen en 2 gelijke spelen zorgen ervoor dat Erasmus 1 weer mee voor een plek bij de top 4.

Afgelopen zaterdag wachtte Hercules, wellicht de best voetballende ploeg in de 4e klasse. Aan Erasmus was het dan ook de taak om compact te voetballen en door snelle counters voor gevaar bij de tegenstander te zorgen.

En zo geschiede, in de eerste helft was Erasmus dan ook de gevaarlijkste ploeg. Goede kansen waren er voor Dylan Jakobs en Kasper Koers. Helaas gingen die er niet in. Toch kwam de goal er. Roell Brute schoot de bal binnen. 1-0 was tevens de ruststand.

Na rust weer hetzelfde concept, Hercules moest en wij konden loeren op de counter. Dat ging goed totdat we een penalty tegen kregen. Onze keeper Tim Geurse werd met rood van het veld gestuurd en invaller Jaimy Reedijk mocht zich direct bewijzen. Goede hoek gekozen, maar onhoudbaar 1-1.

Toen was het aan Hercules om de druk verder op te voeren. Dit leidde echter niet tot een doelpunt. Er werd goed en scherp verdedigd. Tsja, en dan geldt er een oude voetbalwet. Roell Brute maakte uit een counter zijn 2e goal.

Het bleef 2-1 en Erasmus behaalt drie belangrijke punten.

Volgende week een oefenwedstrijd tegen Quick Steps.