Dagje op stap met JO17-1

Afgelopen zaterdag was het vaste coach-duo van onze JO17-1 niet in de gelegenheid ‘hun’jongens te begeleiden bij de uitwedstrijd tegen HVC ’10. Aan mij de eer om Johnny en Aioub te vervangen en aangezien mijn coach-dagen alweer wat jaartjes in het verleden liggen was ik zeer benieuwd hoe dit zou gaan verlopen. Nou, om die vraag maar gelijk te beantwoorden: Prima!

Vooraf nog wel de voorbespreking op Erasmus door Johnny en daarna in de auto’s (die er voldoende waren waarvoor dank aan de ouders!) op weg naar het mooie complex van HVC ’10.

Voor de wedstrijd nog even de puntjes op de i en de wedstrijd kon beginnen. Ik zag een groep zeer gedreven spelers aan het werk! Volop inzet, goede combinaties en positief naar elkaar, tegenstander en scheidsrechter. Het enige wat er nog aan ontbrak was de scherpte voor de goal want als die er wel was geweest waren we zeker met een voorsprong gaan rusten maar nu stond er een 2 – 0 achterstand op het bord…..zeer tegen de spelverhouding in.

In de rust gehamerd op het goede spel en als we dat in de 2e helft weer zouden kunnen brengen was een goed resultaat zeker haalbaar. Dat in de oren geknoopt werd snel na rust de aansluitingstreffer gescoord en de druk op het doel van HVC ’10 werd groter. Nog meer goede kansen maar ook de spaarzame uitbraken van HVC bleven gevaarlijk.  En zo viel ook de 3 – 1,  terwijl de 2 – 2 op dat moment echt in de lucht hing,  door een onachtzaamheid achterin en een misverstand tussen achterhoede en keeper. Hierna werd Erasmus wat onrustiger en daardoor wat onzorgvuldig. Beide teams wisten wel nog twee keer te scoren maar dat zeker verdiende puntje (of nog wel meer) kwam helaas dus niet.

Mijn comeback als coach bracht mij toch veel voldoening, vooral door de wedstrijdmentaliteit van het team, goed gespeeld jongens……de punten gaan op deze manier zeker volgen! Succes!