KMD JO13 – 3 – sv Erasmus JO13 – 1 : 3 – 5

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen KMD op het programma. Bij winst zou het team aansluiting vinden met Sportclub Monster en GSC-ESDO. Vorige week had men al goede zaken gedaan door van GSC-ESDO te winnen met 4-1. Hierdoor werd aansluiting met de kopgroep mogelijk. Maar eerst moest er vandaag gewonnen worden van KMD. Vooraf werden de kaartjes gecontroleerd en de scheidsrechter was onverbiddelijk. 2 kaartjes ontbraken en helaas voor de spelers, zij konden niet voetballen. Met de wind in de rug ging JO13-1 van start en na 10 minuten ging er een mooie vrije trap, gedragen door de wind bij KMD het goal in. Mede door de wind had JO13-1 een overwicht en met goede combinaties en inzet resulteerde dit in een 3-0 ruststand.
Na de rust werd de 4-0 gemaakt en JO13-1 dacht dat het voor elkaar was. KMD dacht hier anders over en met goede aanvallen werd JO13-1 onder druk gezet.
1-4, 2-4, 3-4 en nog 10 minuten te gaan. JO13-1 werd steeds slordiger en de druk op de achterhoede groter. Gelukkig was de keeper in goeden doen. Met een paar fantastische reddingen hield hij JO13-1 in de wedstrijd. Een paar minuten voor het einde kon JO13-1 met een goede trap naar voren zich vrijmaken van KMD. Met een mooie voorzet van rechts kon een vrijstaande speler van JO13-1 de verlossende 5–3 maken en hiermee waren de 3 punten binnen en is de koploper in het vizier. Het was een leuke en sportieve wedstrijd met een correct leidende scheidsrechter en een goede tegenstander die naar het vertoonde spel veel te laag staat.