Erasmus zaterdag klaar voor 2e seizoenshelft na trainingskamp Groesbeek

Op vrijdag 19 januari verzamelde de selectie van de trainers Patrick Puister, Dave Lamens, Hans Kooijenga en Ferry de Jong om 14.00 uur op de club voor het trainingskamp in Groesbeek.  Na alle kleding, eten en drinken in de auto’s te hebben geladen vertrok het spul richting de Duitse grens.

In Groesbeek wachtte de groepsaccommodatie “Seven Hills” op de spelersgroep. Een prachtig verblijf, van alle gemakken en comfort voorzien, waar de groep helemaal op zichzelf was aangewezen.

Na de kamerindeling vertrokken de spelers (lopend) naar het complex van vv Germania voor de vrijdagavondtraining. Er werd door 4 ploegen een toernooi gespeeld op het scherpst van de snede, met als inzet de eerste keuze voor corveedienst voor de winnaars en een plek in de auto van de trainers op de terugweg. Deze vooruitzichten leverden pittige wedstrijdjes met zeer vrolijke winnaars en erg teleurgestelde verliezers op. Immers, de verliezers kregen uiteraard het ochtendcorvee voor de kiezen.

Na de warme douche stond het eten al te wachten, heerlijk klaargemaakt door de overige begeleiding (Jan en Appie bedankt!). Het verdere avondprogramma werd volledig binnenshuis afgewerkt. Een pubquiz, een pokertoernooi, darten en biljarten werden tot in de late uurtjes onder het genot van een drankje afgewerkt.

Zaterdagochtend stond er na het ontbijt een gezamenlijke ochtendwandeling op het programma door Groesbeek, een prachtig dorp.

In de middag stond de wedstrijd gepland tegen het altijd lastige Quick 1888 (zat), eveneens uitkomend in de 4e klasse. Erasmus was voetballend beter en er was van de zware vrijdagavond niets te merken qua inzet en beleving. Remco Palstra scoorde de 0-1 na goed voorbereidend werk van Yap Caprino. Remco Palstra was in de eerste helft meerdere keren gevaarlijk maar miste net even de scherpte in de afronding. Erasmus kwam na een half uur spelen op 0-2 na een schitterende aanval over meerdere schijven. Remco Palstra liet de voorzet slim lopen waarna Herman vd Keuken met een afgemeten voorzet de vrije Yap Caprino wist te vinden. Deze schoot het buitenkansje beheerst binnen. Ook doelman Tim Geurse liet zijn klasse zien met een tweetal goede reddingen waardoor met een 0-2 stand de rust werd bereikt. Na de pauze veel invallers die ook zeer goed stand hielden tegen een wat aanvallender Quick 1888. Na een uur spelen maakte de gastheer de aansluitingstreffer uit een prachtig afstandsschot. Stand-in doelman Jordy van Rheenen was kansloos. In de 70e minuut schoot Sylvester Zalm de wedstrijd in het slot uit een prima corner van Jochem Pronk. De wedstrijd werd zeer verdiend door Erasmus gewonnen met 1-3. Alle 22 spelers hebben hieraan hun steentje bijgedragen.

In de avond werden er heerlijke spareribs en pizza’s ingevlogen door de plaatselijke thuisbezorgd.nl en maakte iedereen zich op voor de stapavond richting Groesbeek/Nijmegen. Iedereen heeft zich uiteraard uitstekend vermaakt maar hier kan geen verslag van worden gedaan. Immers “what happens in Nijmegen, stays in Nijmegen”.

De volgende morgen moest er wel even flink worden geveegd, gestofzuigd, gezeemd, afgewassen, enzovoort om de rommel van de afgelopen twee avondjes weg te werken. Daarna kon de terugreis naar Den Haag moe maar voldaan worden ingezet. Net op tijd terug op de bank voor de Klassieker. Helaas…….., de schrijver lag al snel in comateuze toestand en heeft niets van deze eredivisietopper meegekregen.

Over een kleine week wacht de start voor de 2e competitiehelft voor Erasmus 1. Dan staat Celeritas op het programma. Dan zal blijken hoe het trainingskamp voor de mannen heeft uitgepakt.