DVC VE1 – sv Erasmus VE2: 6-3

Vooraf een minuut stilte vanwege het overlijden van de moeder van Max en de vader van Teun. Wij wensen onze teamleden veel sterkte toe met het verlies van hun geliefde moeder en vader. VE 2 begon zeer hoopvol aan deze wedstrijd. De eerste minuut had veel weg van de start van de finale van het Nederlands elftal in 1974. De bal bleef rond gaan in de ploeg, alleen verspilde wij bij de eerste aanval de bal in plaats dat wij een pingel wisten te versieren. Onthoud de pingel, daar komen we later in het verslag nog even op terug.  DVC nam het spel van ons over en kwam in die eerste fase verdient op een 2-0 voorsprong. Na deze slag te boven te zijn gekomen, lieten wij zien ook wel degelijk te kunnen voetballen. Diverse malen werd het doel van DVC zonder vuur genomen, en uit een van de kansen wist Umut de 2-1 te scoren. We kwamen beter in de wedstrijd maar moesten wel met een 3-1 achterstand gaan rusten. En daar kwamen we prima uit. De eerste kans was voor ons, de lat trilt nu nog na van het schot van Peter, maar helaas geen aansluitingstreffer. Ook nu weer de aloude voetbalwet en dus werd het vrij snel 4-1. Uit het veld geslagen? Opgeven? Echt niet. We knokte ons terug in de wedstrijd en via het beproefde recept gaf Marco de voorzet op maat en kopte Willem de bal langs de verbouwereerde keeper. Na deze stand van 4-2 kregen we diverse mogelijkheden op de aansluitingstreffer, waarvan Umut bij paal 2 de bal voor het intikken had voor de 4-3. De op dat moment verdiende gelijkmaker leek in aantocht, maar de wedstrijd kreeg opeens een bijzondere wending.

Commentaar op de leiding is “not done” in de voetballerij, dus stellen wij alleen vragen. De tot dat moment prima leidende scheidsrechter gaf plotseling tot 2x toe een penalty aan DVC wegens hands. In beide situaties werd de bal van korte afstand afgevuurd, waarbij de arm en hand zich strak langs het lichaam bevond. Is dit spel regeltechnisch hands? De centrale vraag…. ging de bal naar de hand of de hand naar de bal? Beide spelers van VE2 waren stomverbaasd over het onrecht dat hen net was overkomen. Hadden zij op deze leeftijd nog maar de snelheid van handelen om hands te kunnen maken laat staan te willen maken. Bijzonder zwaar gestraft vonden wij en een aantal spelers van DVC met ons. Maar deze week waren de wegen van de scheidsrechter ondoorgrondelijk! Hij hield voet bij stuk. Resultaat een 6-3 nederlaag, en daarmee een geflatteerde uitslag mogen wij wel vaststellen. Dat er vervolgens op het wedstrijdformulier een 7-3 uitslag stond genoteerd deed ons nog meer verbazen! Dat 7e doelpunt is in ieder geval nooit gescoord. Jammer want verliezen is op zich niet erg als je een leuke wedstrijd speelt en daar zag het lange tijd naar uit. Deze verliespartij gaf helaas een bittere nasmaak, die niet nodig was geweest, maar het is niet anders.

Na afloop werd in de kleedkamer de wereld in de meest brede zin beschouwd. Het thema “volksreferendum” is uitgebreid aan bod geweest en in kan vast onthullen dat het volgende referendum wordt gehouden over het onderwerp Donorschap. Je bent in basis altijd donor, tenzij je het zelf niet wilt of je bent in basis nooit donor, tenzij je het wel zelf wel wilt. De een zegt geen polonaise aan mijn lijf en de ander zegt mijn lichaam mogen ze voeren aan de dieren in Artis. Kenmerk van het referendum is dat het raadgevend is en dus wachten we maar af wat er wordt besloten door de politieke leiders in Den Haag. Best zware kost na zo’n wedstrijd en dus tijd voor luchtigere onderwerpen beter bekend als onzin gesprekken. Geen idee wat ik met de navolgende uitspraken moet maar ze zijn gezegd. “ Als je eet en je denkt er niet over na, wordt je zo dik als de cholera”! Doe er mee wat je wil, zal wel preventief bedoeld zijn neem ik aan. Als je van mijn bankpasje wilt stelen en je denkt het daarvan te moeten hebben, denk dan vooral nog even na. Je kan wel eens bedrogen uitkomen.

Groet Michel

Doelpunten