DHC VE1 – sv Erasmus VE2: 2-3

Vrouwen op bezemstelen, buurman op visite bij buurvrouw, de jeugd staat te lang onder de douche. Zo maar een selectie van onderwerpen dat na afloop van een wedstrijd de revue passeert. Helaas waren de douches bij DHC koud, voor ons geen warme douche na afloop en dus tijd zat om dit soort interessante onderwerpen te bespreken. Om dit verslag nu te gebruiken voor de toelichting op genoemde onderwerpen gaat wat ver, maar de pret in de kleedkamer was er niet minder om.

Er werd uiteraard ook gevoetbald en wel op het hoofdveld met maximale FIFA afmetingen en kunstgras met zwarte korrels. Achteraf bleken alle omstandigheden prima te zijn. Lekker voetbalweer, leuke sportieve tegenstander, prima scheidsrechter en een overwinning. DHC had meer balbezit in de eerste 10 minuten. Zij leken iets beter te starten maar stichtten geen gevaar. Dit gaf ons de mogelijkheid om zelf goed in de wedstrijd te komen. Marco was lekker uitgerust na 3 weken vakantie, en verstuurde met de linker weer eens een van zijn befaamde strakke voorzetten, waar alleen tegenaan gelopen hoefde te worden. Het was Peter Ho. die dit op waarde wist te schatten en de bal uit de lucht in een keer vol op de pantoffel nam. De keeper herinnert zich vast nog wel het gesuis van dit schot, zijn vervolgactie was in ieder geval om de bal uit het net te halen. Een zeer fraaie 0-1 voorsprong mogen we wel zeggen. Helaas verlieten, Ayoub met rugklachten en Hans met kuitklachten vroegtijdig het veld. De plaatsen werden ingenomen door Peter Ha. en Teun. Gouden wissel want Teun wist na 2 minuten de voorzet uit een corner ingekopt door Ron, met het hoofd te verlengen en zo ontstond de 0-2 voorsprong. Dat de bal zonder tussenkomst van Teun wellicht ook in het net was verdwenen is jammer voor Ron, maar niet minder leuk voor Teun. Ook deze week dus weer lekker aan de thee. Niet verslappen is dan het credo voor de 2e helft. Dat gebeurde dus wel. Binnen 2 minuten was de voorsprong geslonken tot 1-2. Weliswaar werd de bal van richting veranderd waardoor Dennis op het verkeerde been stond. Dit suggereert dat hij ook een goed been heeft en dat blijkt nog te kloppen ook. Vervolgens een aanval uit het boekje. Opzet door het midden, bal naar rechts, mannetje voorbij, keurige voorzet van Peter Ha. op Teun en zo werd het 1-3. Uiteindelijk volgde er nog een doelpunt voor DHC na een misverstand in de verdediging. 2-3 aan het eind bleek voldoende voor weer een overwinning voor VE2. Het mooiste compliment was afkomstig van de goed leidende scheidsrechter, ” het was mij een eer om jullie te mogen fluiten”. Mooie rapportcijfers om mee naar huis te nemen.

Groet Michel.

Doelpunten